Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/verhalenvandordrecht/include/db.php on line 3
Skateplein SP - uit Verhalen van Dordrecht
Home
Verhalen
van Dordrecht
Skateplein SP

Skateplein SP, zo noemen we onze skateplek hier in Stadspolders. Ik kom daar bijna elke dag om met mijn vrienden te chillen en natuurlijk ook om lekker allerlei moeilijke trucjes te oefenen met mijn skateboard. Ik voel me hier echt helemaal op mijn gemak.

Het is een beetje ver om elke keer naar skatepark Maasplaza in de stad te fietsen. Maasplaza is veel groter en daar moet je niet komen als je net begint. Hier komt iedereen voor de lol en hoef je niet eens per se een skateboard mee te nemen. Bij Maasplaza word je uitgelachen als je een truc nog niet goed kunt. Ik kom daar maar één keer per maand of zo.

Wat ook wel leuk is van onze skateplek in Stadspolders, is dat het bij een van de gevaarlijkste rotondes van Nederland ligt. Dat heb ik een keer gelezen in de krant. Het klopt volgens mij ook wel, want er gebeuren hier regelmatig ongelukken. Misschien worden die mensen afgeleid door de skaters die hier allerlei mooie trucjes doen?
Meestal ga ik wel even kijken als er weer eens een botsing is. Als er geen gewonden zijn, is dat wel lachen.


Thomas Schaardenburgh