Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/verhalenvandordrecht/include/db.php on line 3
Hondenkolder - uit Verhalen van Dordrecht
Home
Verhalen
van Dordrecht
Hondenkolder

Ik woon in een mooi appartement aan de dijk die langs het Wantij ligt. Ruimte en veel groen. 'Meid, wat woon je hier prachtig,' zegt iemand die voor het eerst bij me op bezoek komt. Dat is ook zo, maar er zit wel een luchtje aan. De dijk is namelijk een losloopplek voor honden.

Ik sta op, maak een kop koffie en wil even genieten van de nieuwe dag en het mooie uitzicht. Ja hoor, daar komt de eerste uitlater al aan, duidelijk weer iemand van een uitlaatservice. Die zie je hier namelijk wel vaker. In een wijk als Stadspolders, met veel tweeverdieners, is zo'n service natuurlijk razend populair. Na anderhalf uur is de eerste shift meestal voorbij. Meestal, want als ik geluk heb, komt de ongetwijfeld goedhartige mevrouw van de uitlaatdienst met haar roedel van negen, tien pleeghonden diezelfde dag nog een keer voorbij.

Ik zag een keer dat een flinke hond wat achterbleef. De uitlaatmevrouw draaide zich om en riep: 'Loop eens door, meisje!' Getver, dacht ik: meisje! Omdat de hond bleef waar hij was, gooide ze het over een andere boeg. Met haar liefste stem hoorde ik haar op de hond inpraten: 'Wat s dat nou toch, schat. Je wt het toch? Je hft niet bang te zijn. Het vuurwerk is allang voorbij.' Ja, pfff, dacht ik, dat is meestal het geval, zo in februari.

Er wordt dus heel wat afgekakt bij mij op de dijk. Het mooie weer komt eraan en ik zie de poep-slidings die de spelende kinderen in het gras zullen gaan maken al weer vr me.


Maria Rens