Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/verhalenvandordrecht/include/db.php on line 3
De oude school - uit Verhalen van Dordrecht
Home
Verhalen
van Dordrecht
De oude school

Ik ben Manouk Bakker. Ik zit pas drie jaar op de Beatrixschool, want ik ben pas in groep 3 gekomen. Ik zit nu in groep 5. Onze school ziet eruit als een gewoon gebouw en heeft drie lokalen op een rij. Naast ons zit er ook nog een. Als je uit het achterste lokaal gaat, kijk je meteen naar een open ruimte. Daarachter zit de Julianaschool.

Het gebouw van de Beatrixschool wordt afgebroken. Dat vind ik jammer, want ik vond het een heel mooi en gezellig gebouw. Ik heb er leuke herinneringen aan. Achter de school is een slootje en als je verder loopt heb je heel mooi gras met allemaal madeliefjes. Wij gaan naar de boerderij, maar groep 1, 2, 3, 4, 5 gaan naar De Hoop.

Met oud en nieuw is er een vuurpijl op het eerste lokaal beland. Gelukkig zat er niemand binnen, want het was geen schooltijd meer.

De juffen en meesters die ons lesgeven zijn wel eens streng, maar als ze dat niet waren, zou het hier een puinhoop zijn. Dus ik ben blij met alle juffen en meesters.
We hebben mooie feesten gehad in onze school. Ik hoop dat ik nog afscheid kan gaan nemen van het oude gebouw.

Dag gebouw!

*

Ik ben Joram Flach en ik ben negen jaar en zit al vijf jaar op de Beatrixschool.
Mijn klas ziet er zo uit: een krijtbord, een klok, grote ramen. Mijn juffen zijn juf Trudy en juf Ellen.
Mijn lievelingsplekje is achter de school. Daar is een hut, en in die hut speel ik altijd. Het is daar heel gezellig en er zijn veel takken. Maar ja de school wordt gesloopt en dat vind ik jammer, want dan kan ik daar niet meer spelen. Snik, snik, snik.

De school is vlak bij de sloot en er zijn een paar bomen en heel veel struiken en madeliefjes. In de bomen zitten kastanjes en als het herfst is gaan we daar kastanjes zoeken.
Het was heel erg gezellig en leuk.

*

Ik ben Anne Driesprong. De Beatrix is mijn school. Ik zit in groep 5.
De school is groot en heeft vier gebouwen. Ik heb in alle gebouwen gezeten. Het hoofdgebouw, daar zitten groep 1, 2 en 8 in. Groep 3 zit in een gebouw met drie klassen. Groep 5 heeft ook een gebouw met drie klassen en in de Boerderijschool zitten groep 4, 6 en 7.

Elk jaar heeft de school een feest. Sinterklaas, Pasen, hoe oud de school is. En Kerst en ook het eindfeest aan de school. En natuurlijk het feest van onze eigen juffen. Wij gingen naar de Elzen! En verder hebben we ook de verjaardagen van mij en mijn klasgenoten.
Ik had een vast plekje onder de les. Mijn eigen stoel. Op andere stoelen zit ik niet lekker!

*

Ik ben Emy Sijssens en ik ben negen jaar. Ik heb blond haar en blauwe ogen, en ik heb geen oorbellen.
De school waar ik heen ga, wordt kapotgemaakt. De Beatrixschool is dat. Maar daarna wordt hij weer herbouwd.
Ik wil vertellen dat ik dat jammer vind. Het is jammer dat de school wordt geplet. Maar gelukkig komen de groepen 6, 7 en 8 in de Boerderijschool, achter de Beatrix. En daar kom ik in groep 6.
Het is ook wel weer leuk om de school te laten herbouwen, want het wordt er wel mooi van.

*

Ik ben Isa van Campen.
Ik vind het jammer dat de school gesloopt wordt. Toen ik hier op school kwam, vond ik het een mooi gebouw. Het was lekker ruim, maar de wc's waren vaak kapot of vies.
Er zijn vier gebouwen. Drie daarvan worden gesloopt. De Boerderijschool blijft staan.
Ik heb ook een plekje hier waar ik me thuis voel. Het is achter het gebouw van de openbare school. Er is een slootje waar je kunt spelen en hutten bouwen. Het is vol met bomen en overdekt met een soort bladerdak.
We hebben eigenlijk wel geluk dat er een nieuw gebouw komt, want dan krijgen we nieuwe wc's en nieuwe spelletjes en nog veel meer van die dingen.
Maar het is nog steeds jammer dat deze gebouwen weggaan. Ik heb voor altijd een herinnering aan deze school.

*

Ik ben Pax. Ik ben negen jaar. Ik zit in groep 5 en ik woon in Dordrecht.
Ik heb veel meegemaakt. Bijvoorbeeld: ik heb in een spijker gestaan. En ik heb veel feesten meegemaakt. En een keer een watergevecht gedaan.
Ik zit al zes jaar op de Beatrixschool. Maar het eerste jaar moest ik kleuteren. Toen heb ik veel vrienden gemaakt.
Ik vond het leukste plekje op school het plein. Daar zat ik altijd te voetballen.

*

Ik ben Iris en ik ben negen jaar en zit in groep 5c.
Ik vind het best wel leuk dat er een nieuwe school komt. Want nu komen er eindelijk spelletjes die compleet zijn. Er komen nieuwe spulletjes voor buiten, want de oude spulletjes waren kapot.

De school zag er zo verschrikkelijk uit! Losse koppelduikrekken, en bij de leerboeken waren er bladzijden uit.
En alle boeken waren uit. Die had ik allemaal gelezen. En er kwamen geen nieuwe boeken.

De feesten die we al allemaal hebben gehad, waren heel erg leuk. Dit waren een paar feesten: smurfen, cowboy, Hawaï en nog veel meer.

De geschiedenis was heel leuk. We hadden allemaal leuke dingen te doen. Toneel, posters, knutselen, verven en nog meer en nog meer.

Dit vind ik wel leuk aan de school. Lieve juffen zoals Ellen, Trudy, Nanda, Cora, Johan, Marco en nog veel meer. En ik vind de school wel fijn door de ruimte die we hebben. Maar de computers lopen steeds vast.

*

Ik heet Jaap Noorthoek. Ik ben negen jaar en ik woon op de Groenekruislaan. Ik ben jarig op 25 februari.
Mijn plekje op school is in de tuin. En als we er waren, was het erg gezellig met mij, Lex en Pax en mijn broertje en Mark. Toen gingen we wel wat lol trappen, grapjes maken en bouwen.
We ontdekten dat er planken weg waren toen we een plank te kort kwamen. Pax en mijn broertje vonden ze terug in een boomhut. Die planken waren van ons! Ze waren vastgemaakt met spijkers. Toen we een paar planken los hadden, gingen we weer bouwen. Pax stapte bij een van de planken die op de grond lagen in een spijker, en dat deed zeer, erg zeer.
De volgende dag waren al die planken weer weg. En zo ging het door en door. Toen we wisten wie die boomhut hadden gemaakt, heeft meester Marco met ze gepraat en toen werden ze nog bozer. En een paar weken later werd die hut gesloopt.

Groep 5c 2008-2009 van de Beatrixschool
(oude schoolgebouw Van Schendelstraat)