Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/verhalenvandordrecht/include/db.php on line 3
De laatste borrel - uit Verhalen van Dordrecht
Home
Verhalen
van Dordrecht
De laatste borrel

In 1970 hebben we een huis gekocht in Dubbeldam. Later bleek dat we de laatste bewoners waren die de verhuizing naar hun nieuwe woonplaats kwamen regelen in het toenmalige gemeentehuis van het dorp.
Tegenwoordig zit er een advocatenkantoor in dat historische pand op de Dubbelsteynlaan. Ik ben er nog wel eens binnen geweest. Bijna alles is nog in de oude staat gehouden.

Vr die tijd woonden we in Bussum en mijn man zei: 'We moeten ons in de nieuwe gemeente laten inschrijven, maar dat kan ik alleen wel af.' Dus hij reisde in zijn eentje vanuit het Gooi naar het Dubbeldamse gemeentehuis en werd daar verwelkomd door de heren notabelen, die hem verzochten de benodigde formulieren te ondertekenen. En van die mannen zei vervolgens tegen mijn man: 'Vandaag wordt onze gemeente definitief onderdeel van de gemeente Dordrecht. Houdt u daar wel rekening mee in uw administratie?'
Nadat mijn man zijn handtekening had gezet, werd hem meteen een borrel aangeboden om dit heuglijke feit te vieren. Dat is dus eigenlijk de laatste borrel van de gemeente Dubbeldam geweest.

Vanaf dat moment hebben we al onze familie en vrienden verteld dat we in Dordrecht kwamen te wonen in plaats van in Dubbeldam, waarop we, zoals iedereen, steeds te horen kregen: 'Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt.' Ik heb echter altijd geroepen: 'Hoe dichter bij Dordt, hoe historischer het wordt n hoe romantischer.' En daar is intussen nog niets in veranderd!


Lenie Kemp Hakkert-Heijenbos