Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/verhalenvandordrecht/include/db.php on line 3
De toto voor Emma - uit Verhalen van Dordrecht
Home
Verhalen
van Dordrecht
De toto voor Emma

Toen de kinderen wat groter werden, ging pa met zijn dochter en zijn drie zonen de toto ophalen, ook in Sterrenburg. Ik was ergens achteraan in Sterrenburg, waar de huizen net gebouwd waren en daar presteerde ik het om drie keer bij dezelfde mensen aan de deur te komen, zo donker was het daar toen nog.
Kwam ik thuis met dat grut, dan begon de narigheid: de een had in zijn broek geplast, de ander in zijn broek gedrukt...

Ik was helemaal Emma, Emma, Emma. - Emma is toch een van de beste voetbalverenigingen van Nederland geweest. Met de gebroeders Van der Gijp, vijf stuks. Die speelden in de hoogste klasse die er bestond. En ze hadden een clublied dat naderhand door Feyenoord is overgenomen: Hand in hand, kameraden. Uiteindelijk komt dat bij het Sportpark vandaan, bij Emma. Dat weten vele mensen, behalve bij Feyenoord!

Emma was echt dé club. Het was gewoon een arbeidersclub. Je had ook nog een andere club, DFC, maar daar was het van: nar veure, nar veure! Dat was meer een bekakte club, hè.

Die toto, dat deden we allemaal voor Emma.

Gerrit den Hartog