Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/verhalenvandordrecht/include/db.php on line 3
Schoolverdriet - uit Verhalen van Dordrecht
Home
Verhalen
van Dordrecht
Schoolverdriet

Ik zal wat vertellen over mijn basisschool, De Keerkring. Begin van het vorige schooljaar werd bekendgemaakt wie de juffrouw en meester van onze klas waren. Maar na een paar maanden kreeg onze juf pijn in haar buik en bleef ziek thuis.

Ze vertrouwde het niet helemaal, dus ze was naar het ziekenhuis geweest. Uiteindelijk kreeg ze te horen dat ze de ziekte kanker had. Die zat in de lever en is toen helemaal verspreid naar alle lichaamsdelen.

Een paar weken daarna, op 9 maart 2008, overleed ze, in de nacht van zondag op maandag. Die vrijdag daarop was de crematie in uitvaartcentrum Essenhof. We zijn daar geweest met een paar kinderen uit de klas, want niet iedereen in de klas kon er tegen. Iemand heeft ervoor gezorgd dat we rozen hadden, en die hebben we na afloop op de kist van onze juf gelegd.

We zijn daar in de klas heel erg mee bezig geweest in de periode dat dat gebeurde. Dat is een heel slechte tijd voor ons geweest. We hebben in de klas een tijdje niet veel gewerkt, maar we hebben elkaar toen gelukkig wel heel goed gesteund.

Robin van Dijk