Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/verhalenvandordrecht/include/db.php on line 3
Opkik-drankjes - uit Verhalen van Dordrecht
Home
Verhalen
van Dordrecht
Opkik-drankjes

Ik kom bijna dagelijks in het winkelcentrum Sterrenburg, want ik doe niet alleen boodschappen voor mezelf, maar ook voor mijn dochter en voor het Sterrenwiel, waar ik al jaren als vrijwilliger werk. Ik weet dus precies waar de koopjes te halen zijn en dan neem ik meteen een behoorlijke hoeveelheid van het een en ander mee. Je ziet me dus regelmatig met drie vlaaien lopen, of met zes kilo vlees of een grote voorraad closetpapier.
Ik kom ook vaak bij de schoenmaker, een Turk, met wie ik wel eens grapjes uithaal. Dan doe ik bijvoorbeeld alsof ik zelf ook allochtoon ben en de autochtone klanten niet begrijp. Ik praat dan met een Turks accent en vraag bijvoorbeeld raad of hulp aan klanten in de zaak. Meestal denken die dat ik echt uit Turkije kom en de schoenmaker en ik hebben dan samen de grootste lol.
De winkeliers kennen me allemaal goed en ook de jongeren die er regelmatig rondhangen. Met hen maak ik ook wel eens een praatje of een geintje, of ik loop een eindje met ze op. Toch houd ik ook de nodige afstand, want het is wel belangrijk dat ze ook respect voor je houden.

Wat me wel eens irriteert is dat de beheerders, of andere mensen die daar als een soort beheerder rondlopen, de jongeren wel erg kort houden.
Het gebeurt regelmatig dat er een groep jonge meisjes en jongens gezellig met elkaar op een bankje zit te kletsen en dat er dan zo'n man langskomt die zegt: 'Hé, niet met zo veel man op een bank.' Dan denk ik: maatje, je bent zeker je eigen tijd vergeten!
Als ze zitten te roken, dan begrijp ik dat ze eruit worden gestuurd, maar als ze gewoon zitten te praten met bijvoorbeeld zo'n kratje blikkies onder handbereik waarin een bepaalde drank zit, dan denk ik: wat geeft dat? Ik weet niet precies wat het voor drank is, maar het is geen hasj of andere rommel, het is geloof ik gewoon een soort limonade waarvan ze schijnen op te kikkeren.

Dat opjagen van die jeugd, dat vind ik nou echt geen reclame voor het winkelcentrum.

Gerrit den Hartog