Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/verhalenvandordrecht/include/db.php on line 3
Heel anders - uit Verhalen van Dordrecht
Home
Verhalen
van Dordrecht
Heel anders

Vier jaar geleden verhuisde ik met mijn ouders vanuit Vlaardingen naar de Hugo van Gijnweg in Crabbehof. Het viel me toen direct op dat de mensen in Dordrecht heel anders waren dan ik gewend was. In Vlaardingen was iedereen heel netjes en hier niet. Hier vind ik de mensen ook wat ego´stischer.
Ik ben door die verhuizing eigenlijk heel erg veranderd. Dat komt natuurlijk ook wel doordat ik ouder ben geworden en bijvoorbeeld niet meer de hele dag met K3 bezig ben. Van die kinderachtige dingen moet ik nou echt niks meer hebben. Maar het gaat ook om andere verschillen.

In Vlaardingen vond ik scheldwoorden bijvoorbeeld helemaal niet kunnen, terwijl ik het hier heel normaal vind dat mensen die woorden gebruiken. De kleren van de meiden in Dordrecht zijn ook heel anders: ze dragen hier bijvoorbeeld veel meer topjes enzo.

Mijn Dordtse vriendinnen worden ook heel anders opgevoed. Soms worden ze door hun ouders recht in hun gezicht uitgescholden. Dat heb ik in Vlaardingen eigenlijk nooit meegemaakt.
Het is gewoon anders hier, maar ouders mogen hun kinderen opvoeden zoals ze zelf willen, toch?Ik heb echt heel goede vriendinnen nu. Ze zijn heel erg aardig en staan altijd voor me klaar.

Jessie Cababarros, 13 jaar