Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/verhalenvandordrecht/include/db.php on line 3
Roodkapje in Wielwijk - uit Verhalen van Dordrecht
Home
Verhalen
van Dordrecht
Roodkapje in Wielwijk

Roodkapje vind ik het mooiste sprookje dat er is. Mama leest dat vaak voor en ik ken het helemaal uit mijn hoofd.

Mijn eigen oma woont bij ons in de flat. Ik ga vaak naar haar toe. Oma is heel lief. We gaan vaak samen met opa fietsen op het Admiraalsplein.
Soms ga ik in mijn ukkie boodschappen voor oma halen, beneden bij de Albert Heijn. Dan mag ik van mama alleen met de lift. Ik weet precies waar de winkel is en ook waar oma woont; twee keer naar beneden en dan ben je er al bijna.

In de lift zijn geen wolven, maar wel soms spinnen. Oma is daar heel bang voor, maar ik niet. Ik durf ze gewoon te vangen, samen met opa.

Ik heb ook nog andere oma's in de flat waar ik woon.
Oma Koek roept mij wel eens op de galerij en dan heeft ze iets lekkers in haar hand wat ik dan mag hebben.
Oma Poes woont op de tweede. Haar deur staat altijd een beetje open, want dan kan haar poes naar buiten. Haar poes heet Mimi en ik vind haar heel mooi. Ze is rood en wit. Soms is Mimi bang voor mij en als ik dan op de galerij kom, dan gaat ze gauw weg.
Oma Bep woont onder ons. Zij helpt mama een beetje. Als mijn zusje en ik bijvoorbeeld niet willen gaan slapen en een beetje lawaai maken, dan gaat ze met de bezem bonken en zegt ze heel hard: 'Slapen nu!' Dan schrikken we wel van haar en zijn we gelijk stil.
Bij oma Teuntje komen we elke dag als we uit school komen. Zij woont bij ons op de galerij. Bij Teuntje pakken we altijd worst zonder te vragen, want dat mag van haar.

JoŽlle van der Bogt, 6 jaar