Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/verhalenvandordrecht/include/db.php on line 3
Kerst op straat - uit Verhalen van Dordrecht
Home
Verhalen
van Dordrecht
Kerst op straat

Een jaar of vijf geleden zijn we begonnen met de kerstversiering op straat. Mijn dochter had toen een engel voor het raam staan en toen dachten we dat het leuk zou zijn om hem bij ons buiten in het hofje van de Gouverneurstraat te zetten. Een jaar later hebben we dat gedaan en weer een jaar later stond er een engel met bomen. Ja, en toen moest het elk jaar nog mooier natuurlijk. In 2004 kwamen er sneeuwpoppen bij en dit jaar hebben we de toyshop van de Kerstman levensgroot nagemaakt. Het is dit jaar wel een beetje in het water gevalen door allerlei toestanden, zoals een ziek kind, maar we zijn nu alweer bezig met nadenken over volgend jaar, dan wordt het nog mooier als het aan ons ligt. We doen ons best om het gezellig te maken voor iedereen.

Vorig jaar hebben we de Stralend Nederland prijs van Eneco gewonnen. Dat was een landelijke prijs. Toen het op de televisie was uitgezonden, hebben we hier wel vijfhonderd man zien rondlopen om te kijken. Er kwamen zelfs mensen uit Drenthe die een dagje uit waren op Tweede Kerstdag. Het leuke is dat die verlichting enzo eigenlijk helemaal geen geld kost. Iedereen kent wel iemand die wat heeft dat we kunnen gebruiken en aan de stroomrekening zie je het echt niet. We doen het met vier huizen. Mijn dochter en haar man, mijn andere dochter, en mijn moeder. Als we bezig zijn zorgt zij voor eten en drinken. De vrouwen bedenken wat er moet komen en dan gaan de mannen het maken. We staan met ons vijven op een foto op de website van Oud Krispijn. Dat kwam doordat de fotograaf om tien uur 's morgens kwam en dan zijn de mannen allemaal aan het werk.

Vorig jaar hebben we dus die prijs gewonnen, en toen mochten we een straat aanwijzen die beter verlicht zou worden door Eneco. We hebben de Tollensstraat gekozen. Daar staat een betonnen wijkcontainer en daarachter was het erg donker en er werd ook gedeald. We hebben nog wel bij Eneco aan de bel moeten trekken voordat ze het kwamen aanleggen, want ze waren het helemaal vergeten, maar vier weken voor Kerst zijn er twee extra lantaarnpalen gekomen en een is er verplaatst. Het dealen is nu afgelopen.
Het is wel jammer dat de prijs van Eneco dit jaar niet meer bestaat, maar we hebben wel de straatprijs gewonnen voor de mooiste straat van Oud Krispijn. Donderdag komen ze langs om hem uit te reiken.

Pop Peters,
namens de families Confurius, Van Kan en Peters