Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/verhalenvandordrecht/include/db.php on line 3
Een vakantiebaantje bij Ary - uit Verhalen van Dordrecht
Home
Verhalen
van Dordrecht
Een vakantiebaantje bij Ary


"Niet slecht", dacht ik toen ik werd gevraagd om op Ary te passen. Slecht heb ik het in dit huisje zeker niet. De stoelen en de bank zitten zeer comfortabel en ik krijg nogal wat aanloop dus ik hoef me zeker niet te vervelen. Het leukst om naar te luisteren zijn de verhalen die mensen vertellen over wat ze met, of rondom dit beeld hebben meegemaakt. Zo vertelde een oma mij dat het haar nog nooit was opgevallen dat Ary een bobbel in zijn broek heeft, terwijl ze vroeger met haar vriendje tegen het hek had staan vrijen. Ze vond het ontzettend leuk om "Aai" eens van dichtbij te zien. Ze is niet de enige. Verreweg de meeste bezoekers, van jong tot oud, zijn zeer positief over dit project. * De één die op bezoek komt, komt niet bij van het lachen, de ander kijkt verbaasd rond en weer een ander kijkt even om de hoek van de deur, schrikt, en loopt meteen weer weg. Iedereen heeft zo zijn eigen manier om de confrontatie met dit beeld te verwerken. Met gemiddeld 150 bezoekers per dag (en een uitschieter van meer dan 400) wordt toch wel bewezen dat dit project een groot succes is.

Karin Dekker

*Van 21 mei tot 18 juli 1999 was er een huiskamer rondom het standbeeld van Ary Scheffer gebouwd door de Japanse kunstenaar Tazro Niscino. Dit was een onderdeel van het project -b-l-i-k-o-p-e-n-e-r-.