Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/verhalenvandordrecht/include/db.php on line 3
Pesten - uit Verhalen van Dordrecht
Home
Verhalen
van Dordrecht
Pesten


Hallo, ik ben Imana en in deze brief schijf ik hoe het in mijn klas is. Eigenlijk in een rustige sfeer, maar soms is er wel eens ruzie en daar ga ik over vertellen.

Eens in de week is er wel ruzie, omdat er iemand zegt jij bent stom en dan komt het...... partijen kiezen en elkaar uitschelden. Maar ja, zo is het nou eenmaal in het leven. Gelukkig heeft de jufvrouw er wat aangedaan, want stel dat je je hele leven geplaagd wordt. Dat zou wel gek zijn, want dan word je buitengesloten en daar door raak je gekwetst en dat is niet leuk, want daar word je somber van. En als je daar erg gekwetst aan bent, dan ga je zelf ook pesten om jezelf te verdedigen en dan op een dag word je weer de klos en dat gaat zo elke keer weer. En op een dag doet de jufvrouw er wat aan en dan krijgen ze straf. Nablijven heet dat dan en erover praten, en dan ben je de volgende dag zo vrij als een vogeltje.

En je voelt je fijn, je bent blij, je springt in het rond zo blij. Dan ben je weer blij dat je weer vrienden bent, dan is het leven weer goed en normaal, dus lok liever geen ruzie uit.

En dat zeg ik op mijn woord, dus dat zeg ik.

Nou doei

Imana