Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/verhalenvandordrecht/include/db.php on line 3
Waar ben je? - uit Verhalen van Dordrecht
Home
Verhalen
van Dordrecht
Waar ben je?


Elke keer als ik langs je loop, voeren we hetzelfde ritueel op. We doen net of we elkaar niet zien. Daardoor geven we aan niets van elkaar te willen. Dat gaat al jaren zo. Ik ben bezig met mijn eigen kleine wereld en jij met de jouwe.

Bij toeval kom ik je tegen op een andere plek in de stad, in een andere context. Hier hoeven we niets van elkaar. Daarom hebben we de vrijheid om elkaar te groeten. Dit is slechts een moment. Jouw wereld en de mijne raken elkaar even aan.

Ik besluit je op te zoeken, om te vragen naar jouw wereld. Ik vind je op de zo vertrouwde plek. Omdat je bezig bent, heb ik wat tijd om je beter te bekijken. Dat duurt niet lang. Maar ik zie hoe jouw wereld ruw aan je heeft geknaagd.

Aan een veel te magere, blonde man van onbestemde leeftijd vraag ik om een gunst. Maar met welk recht? Omdat jij je doel wilt dienen, beloof je mij jouw verhaal te geven. Ik voel me als een brute panter op jacht naar jouw wereld.

Onrustig en blijkbaar tevergeefs wachtend op je bericht, kijk ik keer op keer in mijn brievenbus. Ik besluit je op te zoeken. Omdat ik je niet aan het schrikken wil maken, neem ik een andere route. Ik, de jager en nu de bespieder die jou behoedzaam besluipt.

Zo loop ik nerveus gespannen door het Drievriendenhof, van achter naar voor. Ik kan de uitgang al zien waar jij altijd staat. Daarom word ik nog voorzichtiger, want wat zal ik je zeggen? Maar er staat een andere straatkrantverkoper op jouw plek, één die ik helemaal niet ken!

Waar ben jij nu?

Ini Oostindie