Home
Verhalen
van Dordrecht
Deze website ging in 1999 online in het kader van -b-l-i-k-o-p-e-n-e-r-, een kunstproject van Wapke Feenstra in de binnenstad van Dordrecht. De opdrachtgever van -b-l-i-k-o-p-e-n-e-r- en van Verhalen van Dordrecht is het Centrum Beeldende Kunst in Dordrecht.
Bij de introductie van het 100ste verhaal uit de binnenstad, in 2003, is de webtechniek vernieuwd. Toen is ook besloten om de site jaarlijks uit te breiden met verhalen uit de andere wijken in Dordrecht. Ieder jaar werd een nieuwe wijk geactiveerd, tot alle wijken op de kaart zouden staan. Voor het werven van die verhalen bedachten kunstenaars allerlei activiteiten zoals bijzondere wandelingen, workshops en een Verhalenorgel.
Bij de introductie van het honderdste verhaal in 2003 is de webtechniek vernieuwd en sindsdien wordt de website jaarlijks aangevuld met een nieuwe wijk. Actieve wijken staan gekleurd op de plattegrond. Sinds 2005 zijn in de nieuwe wijk door kunstenaars verkenningen gedaan die gepresenteerd werden in publieke wandelingen en activiteiten.